Petit Hero aardbeientaartje met mascarpone





Ingrediƫnten


Deeg:
100 gr bloem + om te bestuiven
snufje zout
40 gr poedersuiker
15 gr amandelpoeder/meel
60 gr koude boter
1/3 losgeklopt ei

Vulling:
150 gr mascarpone
100 gr Hero Aardbeienjam
40 gr witte chocolade
1 eetlepel pistache, ongezouten
1 eetlepel citroensap
10 aardbeien


Materialen
Bakring 7 a 8 cm RVS
Uitsteekvorm of kommetje paar cm groter dan de bakring
Bakpapier

Bereiding


Meng de bloem, poedersuiker, amandelpoeder en zout doorelkaar. Doe de koude boter er in kleine stukjes bij en meng dit vervolgens met je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg een beetje ei toe en meng dit door elkaar. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem en kneed het deeg tot een soepele bal. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.


Verwarm de oven op 170 graden. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Rol het deeg uit tot 3 tot 5 mm dikte op een werkvlak bestrooid met bloem. Steek er met een vormpje of een kommetje rondjes uit. Kneed het tussendoor eventueel nog een keer tot een bal en rol weer opnieuw uit. Leg de deegrondjes in de bakringen (invetten is niet nodig) op het bakpapieren druk de randen goed aan. Doe dit voorzichtig zodat ze niet gaan scheuren. Bak ze dan ca 25 tot 30 minuten in de oven. Kijk tussendoor een keer of de bodem omhoog komt en prik deze eventueel door.



Laat de deegbakjes ongeveer 30 min afkoelen. Maak ondertussen de vulling: meng de jam met de mascarpone. Snijd de aardbeien doormidden. Smelt de chocolade au bain-marie. Vul de gebakjes met het mascarpone jammengsel tot net onder de rand. Steek een paar halve aardbeien in het midden. Druppel er wat chocolade over en bestrooi met pistachenootjes.

Tips
Ik heb bakringen gebruikt van de Blokker van het merk 24Kitchen. Ze zijn ook verkrijgbaar bij de meeste kook en/of bakwinkels.

Probeer ook eens andere noten zoals walnoten of amandel i.p.v. pistache.

Als je chocolade au bain-marie smelt zorg er dan voor dat het water in het pannetje net niet kookt. Hierdoor voorkom je dat de chocolade aanbrandt of dat er te veel damp veroorzaakt wordt waardoor de chocolade kan gaan klonteren.
Bewaar de gebakjes i.v.m. het verse fruit en de zuivel in de koelkast, max 2 dagen.


(www.leukerecepten.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten